19 noiembrie 2013

Ariile de importanţă avifaunistică din Republica Moldova

Acest post prezintă o informaţie/anunţ. Crearea Ariilor de Importanţă Avifaunistică – reprezintă un efort la nivel mondial de a identifica cele mai importante arii pentru menţinerea populaţiilor de păsări sălbatice şi de a concentra activităţile de conservare pentru protecţia acestora. În 2000 Bird Life International recunoaște 12 situri ca arii de importnață avifaunistica (International Bird Areas - IBA) în Republica Moldova. Mult respect celor din Republica Moldova care au iniţiat delimitarea şi promovarea acestor arii pentru a fi recunoscute în anii 2000 de către Bird Life International, dar de atunci s-au facut puţine pentru a monitoriza şi a mediatiza situaţia reală din teritoriu. De curand un grup de tineri şi-a luat aceasta responsabilitate. Încărcaţi cu entuziasm şi mult curaj în scurt timp ei au acumulat multe date interesante, unele din aceste date sunt fotografiile pe care puteţi să le vedeţi în cadrul unei Expoziţii foto ce va avea loc la Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală (str. Kogălniceanu, 82, MD-2012 Chisinau, Moldova) din Chişinău, în perioada 21 noiembrie-21 decembrie 2013. 

Tot aici veţia afla şi alte date referitor la Ariile de Importanţă Avifaunistică din Republica Moldova şi importanţa lor.

Sau puteţi vizita pagina: http://www.iba-moldova.com/

4 comentarii:

  1. cineva de la ministerele noastre cunosc despre astfel de proiecte?? asa impresie ca stau si nimic nu se intampla acolo. tot ce se intampla este datorita baietilor tineri cu initiativa din tara cu bani de peste hotare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Corect ar fi sa nu asteptam doar ministerele sa faca ceva, indiferent ca stiu sau nu de asemenea proiecte, e bine ca fiecare din noi sa poata contribui la dezvoltarea unei tari civilizate.

    RăspundețiȘtergere
  3. Corect totusi ar fi sa avem de sus o directie, strategie de dezvoltare pe termen lung care sa aiba scop curatarea raurilor, parcurilor si inverzirea teritoriilor, noi tot desigur atunci ministerele pt ce ar mai fi de forma??

    RăspundețiȘtergere
  4. Ai dreptate, e nevoie de o directie la nivel national (ele defapt sunt multe), dar pana cei din ministere se determina cu strategiile si cum sa imparta banii pe proiecte si sfere de interese, noi ca cetateni e bine sa dam dovada de initiativa si sa realizam activitati cu rezultate concrete. Iar daca ministerele o vor intinde prea mult facem si noi un mic maidan in centrul Chisinaului ;) sai mai scuturam putin, sa nu uite ca ei lucreaza pentru cetateni, cei care asigura aparatul de stat prin taxele si impozitele ce le platesc.

    RăspundețiȘtergere