10 ianuarie 2014

Un nou pas în dezvoltare Sistemului Informaţional Geografic Naţional al Republicii Moldova.

2012
De curând pe site-ul Agenţiei Relaţii Funciare şi Cadastru (ARFC) a fost plasată, sau cum se mai spune publicată, harta topografica 1:50 000, fragmentul de mai sus e decupat din această hartă, iar harta în întregime o puteţi vizualiza pe acest link (referitor la link, nu uitaţi să navigaţi în straturile din partea stângă a hărţii, poate mai găsiţi şi altceva interesant). De la declararea independenţei (Rep. Moldova) şi până la momnet acest material este unic prin detalierea şi acoperirea sa "naţională". Am scris în ghilimele naţională fiindcă raioanele din partea stângă a Nistrului a fost lăsate ca o pată albă, de parcă întradevăr ar fi altă ţară. Chiar dacă harta are mici lacune sau scăpări, probabil le veţi vedea şi voi rasfoind prin ea, dar în linii generale apreciez lucru facut, în mare masură datorită suportului tehnic din partea Guvernului Japoniei la care se adaugă şi munca echipei de la ARFC. Un alt plus este ca aceasta hartă a ajuns să fie publică, fiind posibilă pănă ce doar vizualizarea ei. Cel putin nu are ştampile cu inscripţia "СЕКРЕТНО", cum puteţi vedea în acelaş fragmet al hărţii vechi 1:50 000.
1970

2 comentarii:

  1. Asta ar fi CULMEA - din bani straini si SECRETNO. ;)) De fapt nici numai stiu ce se poate ascunde azi in bidimensiuni?! Poate in hartile 3D si 4D!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. O parte din date bidimensionale cred ca mai au stampila SECRETNO, fiindca numai de astea si sunt ;). 3D, 4D etc oficial pentru RM e Saince Fiction, inca ceva timp. :)

    RăspundețiȘtergere