7 august 2017

Răspândirea moldovenilor în lume

image description

Rezultatele Recensământului Populației și al Locuințelor din 2014 realizat pe teritoriul Republicii Moldova a scos la iveală un număr de 2998,2 mii locuitori cea ce este cu 385 mii mai puțin decât populația din 2004. Cauze ale scăderii populației sunt multiple una dintre care este emigrarea masivă a populației. 

Dovezi ale acestei afirmații pot servi rezultatele cercetărilor realizate împreună cu Dr. Dorin Lozovanu. Cercetarea are drept scop realizarea unui ”Atlas a comunităților etnice și a diasporei”, în urma acestei colaborări au fost realizate o serie de hărți ce reflectă numărul moldovenilor/românilor ce apar în statisticile oficiale ale altor țări precum și estimările neoficiale. Voi expune aici doar câteva hărți realizate în rezultatul studiului. Sperăm în ceva timp să apară și atlasul ce va conține un spectru larg de hărți ce reflectă distribuția numărului de moldoveni în diferite colțuri ale lumii. O bună parte din rezultate au fost deja expuse la Conferința Internațională ”Comunități Etnice și Diaspora în timp și spațiu” petrecută 29-30 iunie 2017 la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală.


Aceste și multe alte materiale/hărți interesante le puteți vedea în cadrul Expoziției ”Comunități Etnice și Diaspora în timp și spațiu” găzduită de Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală. Expoziția va fi deschisă până la 10 septembrie 2017.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu