29 decembrie 2014

Actualizarea Hărții Ariilor Naturale Protejate de Stat




A fost actualizată Harta Ariilor Naturale Protejate de Stat.

Ce a apărut nou pe hartă?

La zoomare puteți vedea o hartă de fundal nouă ce conține detalii legate de infrastructura drumurilor, localități, spații verzi și hidrografie, sub scara de 36 mii se activează imaginele satelitare. Toate acestea au fost organizate pentru ușurarea orientării în spațiu a vizitatorilor acestei hărți.

Conținutul hărții și ANPS (Arii Naturale Protejate de Stat):

Obiectele ANPS sub formă de puncte, prezintă locația ANPS. La fiecare punct de pe hartă pot fi afișate informații suplimetare prin pop-up (boxa cu text, imagini, grafice, linkuri). La moment lisesc 100 de locații ale arborilor seculari.
Ariile ANPS sub forma de poligoane, prezintă aria delimitată după lege. La acest strat lipsesc delimitările ariei la o serie de ANPS-uri. În teren unui punct (ANPS) poate să-i corespundă mai multe poligoane, spre exemplu Izvoarele din satul Horodiște (MNH) e un obiect protejat, dar conține mai multe poligoane (arii) ale izvoarelor răsfirate pe moșia satului.

Informații atașate de punctele ANPS pe harta interactivă:

Denumirea ANPS
Suprafața în ha (conform legii)
Deținătorul (conform legii)
Tipul ANPS
Bazinul hidrografic - Nistru, Prut, râurilor cu scurgere directa în limanele Mării Negre
Raionul administrativ
Informații suplimentare:
Linkuri la studii, pașapoarte, articole etc. legate de fiecare din ANPS (la moment avem 127 de arii reflectate în descrieri prezentate sub forma de PDF)
Grafic circular ce prezintă ponderea ariei X din totalul ariilor aceluiași tip (exemplu: Logănești cu 100 ha prezintă 5% din totalul RNS de 2000 ha).


Harta este plasată pe pagina Institutului de Ecologie și Geografie (clik aici), instrucțiunile de utilizare a hărții web le găsiți aici.

Pentru a naviga pe harta accesați aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu