21 noiembrie 2013

Geovizualizarea oraşului Cahul.

Lucrând asupra asupra temei ce vizează optimizarea spaţiului urban din Republica Moldova, utlizez diverse metode de geovizualizare, pentru a înţelege/prezenta mai bine procesele ce se petrec în cadrul oraşelor studiate.
Ce date am utilizat?
Întreprinderile (a.2012) cu o poziţie în spaţiu indicata de adresă (geocod) şi numărul de angajaţi.
Cum am reprezentat datele?
Am utilizat următoarea modalitate: numărul întreprinderilor a fost grupat pe cvartale, şi cu cât numărul lor este mai mare cu atât intensitatea culorii şi înălţimea cvartalului creşte (vezi legenda); întreprinderile, care au informaţii cu privire la numărul de angajaţi se reprezintă prin coloane, care cresc în înălţime în dependenţă de numărul de lucrători.

Vedeţi rezultatul unei prime încercări a unei astfel de geovizualizări a datelor:

 
Iata şi câteva imagini rendate:



3 comentarii:

  1. Foarte tare!!
    devin tot mai captivante articolele, in special si pentru "muritorii de rand" din afara domeniului :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Interesant ca cele mai "importante", cu numarul cel mai mare de lucratori, se afla in centrul orasului...daca nu ma gresesc, in loc sa fie situate mai spre periferie. Trebuie de facut o paralela cu infrastructura si utilizarea spatiului...cu toate ca la noi nu este prea mult spatiu. Bine lucrat. Bravo!

    RăspundețiȘtergere
  3. In zona centrala centrala sunt multe intreprinderi mici care presteaza diverse servicii, comert, deservire publica, sunt si intreprinderi de productie la periferia orasului, cu suprafete mari, dar putine la numar si cu un numar de angajati moderat, in cetru numarul mare de angajati se datoreaza intreprinderiolr din industria usoara, si o serie de institutii publice.

    RăspundețiȘtergere